Valódi értékek

Fantasztikus világban élünk! Megtalálható benne minden, értékes és értéktelen egyaránt. Örök kérdés ami mindenkiben újra és újra felbukkan, mi az értékes és mi az értéktelen?

A válaszokat erre a kérdésre csak önmagadnak tudod megválaszolni és azt, hogy mi az aktuális válasz, csak az aktuális tudati szinted határozza meg. Az a tudatossági szint ahol éppen tartasz, meghatározza értékrendedet, gondolataidat, érzéseidet. Ami sokak számára értékes, és a kevesek számára értéktelen, csak azért létezhet ma még, mert azok akik értékelik, értékesnek, jónak ítélik meg. Azok akik számára már értéktelenné vált az adott dolog, termék, szolgáltatás, már nem foglalkoznak vele. Hiába lehet belebotlani minden sarkon, az összes boltban, közértben, hiába akciós, hiába vehető meg kedvezménnyel, ezen emberek számára ez már nem lényeges!

Mindig voltak olyanok, akik előrébb tartottak, akik más értékrend szerint éltek, akiknek fontos volt a Lényeg. Most is vannak, csak meg kell keresni, találni őket!

Gondolkozzunk el egy kicsit, hogyan is van mindez?
Az igazán értékes dolgokat nem kaphatjuk meg egyszerűen, azokért meg kell dolgozni, képessé kell válni arra, hogy “megszerezd.” Gondoljunk csak arra az igazgyöngy halászra aki a tenger mélyén keresi kincsét…Mennyit kell gyakorolni, önmagát újra és újra korlátok közé szorítani, újra és újra megpróbálni egyre mélyebbre merülni oxigén nélkül, segítség nélkül. Nem úgy van, hogy fogja magát lemerül és igazgyöngyöt talál…Hányan válnak gyöngyhalásszá? Nem sokak, nem tízezrek, százezrek, milliók…nem, csak kevesek vállalják fel, hogy megszerzik a gyöngyöket. Az igazgyöngy így lesz a piacon igazán értékes. Miután csak kevesek keresik és találják meg, így kevesen birtokolják és olyan árat szabhatnak neki, amilyet csak akarnak. És mindig lesznek, vannak akik megveszik, mert értékelik. Nem csak azért, mert gyönyörű, hanem azért is mert kevés van belőle. Minden igazgyöngy egy valódi gyöngyhalász érdeme. Egy emberé aki vállalja ezt a nehéz munkát, kitanulja, elsajátítja, képessé teszi magát arra, hogy a gyöngyöt, a valódi értéket megtalálja.

Mai világunkban is vannak gyöngyhalászok és igazgyöngyök szimbolikus értelemben is. De csak az találja meg, aki ezt keresi! Aki olyat keres amit egyszerűen és bárhol meg lehet venni, szerezni, az sosem találkozhat az igazgyönggyel. Nekünk embereknek kell eljutnunk magunkban odáig, hogy nem egyszerűen akarunk többek, jobbak lenni, jobbá válni, hanem vállaljuk a munkát, hogy igazi gyöngyhalászokká váljunk, hogy utána képesek legyünk önmagunknak megtalálni az igazi lényeget, ami valóban értékes.

A Szellemi úton a bölcsesség az igazgyöngy. Bölccsé válni nem csak tudás és tapasztalás kérdése. Bölcs az lehet aki rendelkezik mindazokkal az erényekkel, melyekkel rendelkeztek a bölcsek. Ahogy az arany egyre fényesebbé válik miután az emberi kéz megmunkálja, úgy válik az úton járó ember is egyre bölcsebbé, ha önmagába munkát fektet, önmagát alakítja, formálja.

 Aki gyorsan, látványosan és belső munka nélkül szeretne megszabadulni problémáitól és bölccsé válni, az csalódni fog és csak átmeneti mámort kaphat. Az, aki vállalja a munkát önmagával, aki képes tágítani saját határait, aki újra és újra akar és tud alámerülni, aki az igazgyöngyöt akarja és nem éri be azzal ami hamis, az megtalálhatja a lényeget. Bölccsé válni nem kell, de lehet! Azoknak, akik megunták a mindenhol és akciósan kapható lehetőségeket!

Ez a világ készen van és megérett a változásra, csak rajtunk embereken múlik, hogyan tovább! A Bölcs ember olyan világban képes és tud élni, amilyenben valóban szeretne. Képessé válik arra, hogy megteremtse maga körül mindazt, ami számára valóban szükséges. Vannak már emberek és kis csoportok akik már elérték ezt a szintet! Ők a mai világban valódi értékeket képviselnek. Keressük meg őket! Megtalálod termékeit, szolgáltatásait, ha az értékest keresed és nem éred be az értéktelennel!

Én igazgyöngy halász vagyok, és halásztársakat keresek. Társakat, mert együtt minden sokkal könnyebb! …neked mi az értékes?

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.