Tőled függ, hogy milyen a világ…

A nagy lázadások időszakát éljük. Mindenki lázad minden ellen, nem fogadunk el semmit, és senkit. Bármi az utunkba kerül, azt pusztítjuk és romboljuk, akkor is ha értéket képvisel. A lényeg az, hogy elhárítsuk, elfedjük, megsemmisítsük… legyen szó gondolatról, érzésről, emberekről, kultúrákról és még sorolhatnánk.

Ideje lenne, ha a sok pusztítás helyett nekiállnánk építkezni is. Mutassunk úgy példát, hogy felépítünk valami újat. A lázadás ideje lejárt! Nem azzal kell példát mutatni, hogy különcnek gondoljuk magunkat, hanem azzal, hogy a különlegességünkkel teremtünk valami újat, ami jobb a réginél, vagy ha nem is jobb akkor is tettünk valamit, ami másnak segítség lehet.

Nem akkor teszünk jót, ha eltörlünk mindent, ami előttünk áll, átgázolunk mindenen, hanem akkor, amikor a legnagyobb bajban sem gázolunk át senkin, hanem békével a szívünkben összefogunk és teszünk valamit (bármit) amivel pusztítás nélkül túléljük a hétköznapokat.

Várjuk a csodát, hogy megváltozzon a Világ, hogy végre nyugalom, és betöltöttség érzése kerítsen hatalmába minket. Ehhez az út, ha megbékélünk a sorsunkkal, megbékélünk önmagunkkal és ezzel a békével a szívünkben lépünk ki az utcára, a Világba. Így már nem fog úton útfélen minden bosszantani, nem érzünk késztetést arra, hogy mindent elsöpörjünk magunk elől. Álljunk meg egy pillanatra, nézzünk magunkba és figyeljük meg az érzéseinket, biztos, hogy a világgal van a baj?

Dömötör Aletta gondolatai

Talentumok.com

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.