Revolúciós fejlődésünk

Ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani magunkat, hogy megélhessük azt, akik valójában vagyunk, szembe kell fordulni…elsősorban önmagunkkal, hogy belenézhessünk a tükörbe.

Másodsorban rendszerekkel, elvekkel, igazságokkal. Nagyon sok kiváló rendszer elmélet létezik arra, hogy lentről-felfelé, balról-jobbra hogyan kell és lehet haladni. De mi van akkor amikor arra van szükségünk, hogy fentről, lefelé tekintsünk, vagy jobbról-balra nézzünk?!

Amikor felnőttek vagyunk és elértünk egy bizonyos tudatossági szintet, akkor fordítva kell néznünk ahhoz, tovább lássunk és tovább lépjünk. Vissza kell nézni, de nem visszamenni! Rátekinteni és meglátni. Azzal a Bölcsességgel nézni akik most vagyunk. Megnézni, látni, felismerni és a tanulságokat integrálni, ezek által többé válni, és egyet megint előre lépni.unnamed (47)

Revolúciós önfejlődés azoknak, akik a saját kezükbe akarják venni életüket, akik a dolgok, életük valódi, felelősségteljes alkotójává akarnak válni.

Hogyan is gondolom?

* Amikor eljutottál arra az önismereti szintre, hogy vagy annyira bölcs, hogy ki tudod jelenteni, hogy ha megtehetném, ma már akkor sem tenném másként, akkor elindulhatsz ezen a “fordítva” úton. Ez az út azok útja, akik bátrak és van bennük elég alázat. Ez egy gyorsítópálya. Ahhoz, hogy tudj rajta haladni és ne kerülj veszélybe, bátorság és alázat egy időben szükséges.

* Fogalmak, kérdések amik biztosan szembe jönnek majd ezen az úton:

1. Bizalom, ősbizalom:

Sokáig azt gondoljuk, hogy azért nem tudunk bízni, mert sérültünk, cserben hagytak minket és elveszítettük bizalmunkat. Az önismereti út egy pontján azt mondják, hogy az ősbizalom hiányzik belőlünk. Valószínűleg azért, mert a magzati vagy pici gyermek korunkban “sérültünk”.

A Revolúciós gondolkodás azt mondja:

* Az első, legelső bizalom vesztéses állapotunk az, amikor a léleknek el kellett indulnia a Földre, hogy tapasztaljon. Itt rendült meg először az Ősbizalom. Semmi köze hozzá szüleinknek és a későbbi élettörténeteinknek. Energiákról szól ez. Megélhette a Lélek az Egységet, majd az energiák megváltoztak és kikerült belőle. Elindult egy energia, a Lélek és megváltozott minden. Aki tudatosan megérti, hogyan-miként történik a leszületés, megéli a Misztériumot, az ráébred, hogy tulajdonképpen Egységből-Egységbe érkezünk meg, így valódi veszteségünk nincsen.

Megélve a Misztériumot érezzük és tudjuk, hogy Szellemi szüleink mindig velünk vannak, így tulajdonképpen egész földi életünkben szeretve, védve vagyunk. Átérezve ezt a minőséget, képesek vagyunk bízni, bármi történjék is. Természetes, hogy történnek velünk dolgok, vannak veszteségeink, de ha azokra így gondolunk, akkor azokból is képesek vagyunk tanulni, ha elestünk felállni és újra elindulni.

2. Gondoskodás:

Gondoskodunk mindenkiről, szüleinkről, gyermekeinkről, barátainkról a rászorultakról. S közben ki gondoskodik rólunk?

A valódi gondoskodás az, amikor eljutunk addig a belső érzésig, hogy valami olyat akarunk alkotni, úgy akarunk gondoskodni, hogy az a mi életünknél is tovább tarthasson, hogy a mi életünk után, nélkülünk is kitartson.

Revolúciós gondolkodás:

Megjelenik bennünk az alkotásvágy, létre szeretnénk hozni valamit, ami túlél minket, ami örök érték maradhat, valamit, ami rendkívüli, mert belőlünk származik. Gondoskodunk elsősorban magunkról, hogy mindezt véghez tudjuk vinni, meg tudjuk alkotni és gondoskodunk azokról, akik ezt a Szellemiséget amit mi alkottunk tovább viszi. Gondoskodunk a jövő generációjáról, azokról, akik ugyanúgy ki akarnak teljesedni, alkotni, szárnyalni, megvalósítani vágynak, mint mi.

* Kompetencia:

Maga a szó alkalmasságot jelent. Alkalmasak vagyunk-e a saját életünkre, arra, hogy azt minőségében éljük meg? Amikor ez a fogalom szóba kerül, megjelenik még két fontos fogalom: hűség és szeretet.

Szeretni és hűnek lenni. Másokat szeretni, hozzájuk hűnek lenni. Kitartani, megbocsátani, elfogadni. Mert tartozni jó, tartozni kell valakihez.

Revolúciós gondolkodás: 

Amikor van bennünk bizalom és képesek vagyunk már magunkról gondoskodni, akkor érezzük, hogy saját életünkben kompetensek vagyunk. Képesek vagyunk szeretni, kapcsolódni, hűnek lenni. Itt már nem csak másokhoz, hanem első sorban önmagunkhoz. Magunkat szeretni, magunkhoz hűnek lenni, önmagunkért elköteleződni, ha kell és szükséges, akkor akár áldozatok árán is kitartani. Képesek vagyunk kreatívan, együttműködően kommunikálni, másik emberrel kapcsolódni, intim légkört teremteni és megtartani.

3. Akarat és Szándék:

Sokféle akarat létezik: van amikor azt akarjuk, amit senki más nem akar, a lényeg, hogy szembe helyezkedjünk a másikkal, másokkal. van amikor a kötelezőt akarjuk. S van, amikor azt akarjuk, amit valóban fontosnak tartunk. A szándékosság is sok féle színben jelenik meg életünkben, legtöbbször a “nem volt szándékos”- mondat jelenik meg sajnos. Aztán előkerül a pozitív, teremtő szándék is, és akkor rájövünk, hogy tulajdonképpen ez szükséges ahhoz, hogy álmainkat elérjük, megvalósítsuk.

Revolúciós gondolkodás: 

Az akarat és a szándék is egy hatalmas energia. Ezek nélkül nem lehet teremteni. Amikor ezen a ponton vagy akkor szükséges az egyik legkomolyabb nagytakarítás önmagadban. Itt kell újra kalibrálni álmaidat, céljaidat, érték listádat, önmagadat.

Kössük össze ezt a két hatalmas energiát és a siker biztosan nem marad el, valami megszületik vagy újjá éled. A változás garantálva!

Akard megváltoztatni a múltról alkotott képeket magadban, érkezz meg a pillanat szépségébe, a jelenbe és éld itt az életedet!

Amikor van bennünk bizalom és képesek vagyunk már magunkról gondoskodni, akkor érezzük, hogy saját életünkben kompetensek vagyunk, meg vannak saját szándékaink és van hozzá elegendő akarati energiánk, hogy megvalósítsuk céljainkat, álmainkat.

4. Hit, vágyak: 

A hit sokáig úgy jelenik meg az életünkben, hogy mások hitével azonosulunk és azt hisszük, hogy mi is pontosan abban hiszünk, azt akarjuk. Vágyaink is sokszor mások vágyait másolják, arra vágyunk, amire mások vágynak, fel sem ismerjük saját vágyainkat, nem tudjuk megfogalmazni azokat. Amíg nincsenek saját vágyaink, addig csak mások vágyait tudjuk megvalósítani, alárendelődünk, kiszolgáljuk azokat akik vágyakkal élik életüket. S mindeközben elhisszük, hisszük azt, hogy ezt kell tegyük, ez a dolgunk.

Revolúciós gondolkodás: 

Amikor van bennünk bizalom és képesek vagyunk már magunkról gondoskodni, akkor érezzük, hogy saját életünkben kompetensek vagyunk, meg vannak saját szándékaink és van hozzá elegendő akarati energiánk, hogy megvalósítsuk céljainkat, álmainkat. Erős hitünk van arról, hogy van egy saját rendeltetésünk, életutunk amit be kell járjunk és erőteljes vágy él bennünk, hogy ezt meg is tegyük, megvalósítsuk.

Hiszünk benne, hogy Szellemi lényként vagyunk a Földön, s hogy küldetésünknek értelme, célja van. Érzünk magunkban erőt és kitartást ahhoz, hogy megkeressük ezt az értelmet, hogy mindazt amit mi látunk és megtapasztaltunk megosszuk másokkal, jobbá téve ezzel az egész világot. 

S hogy mi az ára annak, hogy a Revolúció a te életedben is megvalósulhasson?

Mindössze annyi, hogy megérkezz a pillanatba és felnőtté válj végre! Engedd el a gyermekkori kiváltságokat (gondoskodás, felmentés…), vállalj felelősséget és élj kiteljesedett, valódi értelemmel telített, színes életet!

Gyere és találkozzunk a felnőttek csodálatos, lehetőségekkel teli világában!

Találkozzunk a térben…MI itt vagyunk…TE most hol vagy?

Váradi Andrea & Dömötör Aletta

 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.