Bach-virágok szerepe az öngyógyításban

Ilyenkor tavasszal  és nyáron ezer féle gyönyörű virág színében, illatában és formájában gyönyörködhetünk. A természet bőségesen ellát minket csodálni valóval. Ha csak a különböző és számtalan féle színt nézzük meg, vagy a különleges formákat, már az is káprázatos, hát ha még arról is tudomást szerzünk, hogy bizonyos virágok gyógyító hatással is rendelkeznek…Homöopathische Tropfen mit Kräutern

Dr. Edward Bach virágai olyan hatással rendelkeznek, hogy képesek meggyógyítani Lelkünket, Szellemünket. Azon felül, hogy a természetben épp oly szépek, mint a többi virág, olyan magas rezgéssel bírnak, hogy gyógyítani képesek az emberi testet. Amikor megbetegszünk, testünk rezgés száma lecsökken, így olyan gyógyírekre van szükségünk, melyek újra felemelik rezgésünket.

Bach hipotézise, hogy ha letérünk Lelkünk útjáról, nem azt csináljuk, nem úgy élünk, ahogy azt Lelkünk szeretné akkor megbetegszünk. A mai időkben különös jelentősége van ennek, hiszen rohanó, maximalista életmódunk sokakat elsodor a valódi élettervétől, az önmegvalósítás bármilyen, akár csak legcsekélyebb szintjétől is. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy Kik is vagyunk valójában és mi is a feladatunk az életben, akkor ezekkel a finom kis növényi rezgésekkel, újra harmóniába kerülhetünk önmagunkkal és ezen keresztül az egész világgal.

38 növény, 38 személyiség karakter, vagy viselkedés mód. Megkeressük egy beszélgetés keretében azokat a személyes berögződött karakter mintákat, melyek kiegyensúlyozásával, az egyén újra egyensúlyba, harmóniába kerülhet. S ha ezeket felfedeztük, összeválogatjuk a gyógyító növényi eszenciákat és „csokrot kötünk” belőle. Ahogy a virágboltból hazavitt, jól összeválogatott csokor örömet okoz számunkra, ugyanúgy örülünk belül, Önmagunkban ennek az alaposan összeválogatott rezgés kompozíciónak. Bach-virág csokrunk segítségével túlléphetünk félelmeinken, bizonytalanságainkon, önbizalom hiányunkon, és megtelődhetünk általuk teremtő erővel, újra egésznek, erősnek és tettre késznek érezhetjük magunkat, képessé válunk általuk arra, hogy újra kezünkbe vegyük életünket és kormányozzuk azt önmagunk és mások örömére.

A Bach-virágok abban is segíteni tudnak, hogy megelőzzük betegségeinket, egészségesek maradjunk a nehezebb időkben. Azonban ahhoz, hogy megtalálhassuk azokat az eszenciákat amelyek a mi karkaterünkre vannak szabva, ahhoz minőségi önismeret szükséges. Javaslom, hogy aki ilyen szándékkal szeretné szedni, használni az eszenciákat az önmaga mélyüljön el a virágok minőségeiben, vagy keressen hozzáértő „virágkötőt” ehhez. Hiszen ahogy nem mindegy, hogy ki köti össze a szépséges virágokat egy csokorba, ugyanúgy nem mindegy, hogy lelkünk virágait ki komponálja.

A Bach-virágok azért vannak, hogy visszavezessék az embereket a Teremtő egységes rendjébe. Harmóniát és békét termetnek mindennapjainkban, általuk közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, utunkhoz, küldetésünkhöz, megérthetjük, hogy egyedi és csodálatos emberi lények vagyunk, egyéni sorsfeladattal. Ha járjuk a saját utunkat és tesszük a dolgunkat, akkor egészségesek, békések, kiegyensúlyozottak maradunk. Ha letérünk utunkról, akkor kibillenünk, megbetegszünk. Kaptunk egy csodálatos lehetőséget a gyógyulásra, használjuk fel önmagunk és szeretteink gyógyítására, élvezzük ki a benne rejlő lehetőségeket, ismerjük meg mélységeit és magasságait ennek a csodálatos módszernek.

Amennyiben szeretnél megismerkedni a Bach-virágokkal mélyebben, úgy várunk szeretettel várunk az Életgyógyász csoportunkban, illetve távoktatásos Bach-virág  képzésünkön.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.