Az önismeret útján…

Általában akkor mondjuk, hogy magányos valaki, ha egyedül van, viszont, az az ironikus a magányban, hogy, társaságban is utolérhet… a magány érzéséhez nem kell egyedül lenned.

Azt hiszed, szükséged van valakire, hogy ne legyél magányos?…persze mindenkinek szüksége van társra, de míg magadban nem találtad meg az Egységet, amíg magaddal nem kötöttél békét, amíg magadat nem tudod elfogadni, amíg magadat nem tudod szeretni, addig hogyan tudnád odaadni magadat a másiknak? Hogyan élhetnéd át vele a pillanatokat teljes valóddal, mikor még magadhoz sem érkeztél meg?

Először tedd Rendbe magadat! S ahogy elfogadóvá válsz saját gyengeségeiddel, saját magaddal, a másikat is el kezded megérteni, más szemmel tudsz ránézni, más szemmel látod az ő gyengeségeit is.

Leomlanak az elvárások, meglátod benne az emberit, hogy ő is hibázik, ahogyan te…(bár azt tudd, hogy Ő eddig is a TE tükröd volt! Amit ő benne eddig elutasítottál, amit benne megláttál, az ugyanúgy benned is meg volt…) A játszmák elillannak…értelmetlenné válnak, hiszen megértetted magadat, és őt is. Kettőtökből pedig EGY lesz! Egyenrangúvá váltok!

Hiszen az Egység érzését szeretnénk megélni, mert akkor vagyunk teljesek, Egészek, és hogy egyenrangúak lehessünk egy kapcsolatunkban. Szeretnénk megtalálni azt, aki mellett azt érezzük, hogy rá mindig mindenkor számíthatunk. Aki teljességében ott tud veled lenni, akinek te is odaadod magadat, és ő is odaadja magát neked. Ehhez azonban Rendben kell lenni önmagunkkal.

Ahhoz pedig, hogy Rendbe jöhess, az önismeret útját kell bejárnod.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.