Varázslat a pillanatban

Ha tudni akarod, hogy mit jelent boldognak lenni, nézz egy virágra, madárra, vagy egy gyermekre; ők Isten országának a tökéletes képei. Mert pillanatról – pillanatra élnek az örökkévaló jelenben, múlt és jövő nélkül. Így aztán mentesek attól a bűntudattól és aggodalmaskodástól, amely annyira gyötri az embereket. Tele vannak tiszta életörömmel: nem annyira az embereknek és dolgoknak, hanem sokkal inkább az életnek magának örülnek.

Anthony De Mello

Talán az egyik legnagyobb kihívás az életünkben, hogy megérkezzünk a jelen pillanatba. Az értelmünk, elménk mindent elkövet, hogy ez ne történjen meg. Elfoglal minket, leköti tudatunkat. Szórakoztat. Számtalan régi, múltbéli történettel és sokféle jövőbeni aggodalommal tölti meg jelenünket. Így aztán lemaradunk mindarról, ami tulajdonképpen a legfontosabb, a Jelen pillanatáról, amikor történik minden.

Túl vagyunk a múlton, előttünk áll a jövő, tehát egyik sincs…ami van, az a jelen pillanat, az ami most történik velünk. Itt az idő, hogy kilépjünk az idő síkok fogságából, az idő markából és megérkezzünk a pillanat varázslatos világába. Itt, ebben a szent pillanatban, a MOST-ban történnek a legjelentőségteljesebb dolgok és események. Itt van minden, amire és akikre szükséged lehet.

Figyeld meg a pillanatokat, érkezz meg! Egyszerre az összes érzékszerveddel figyelj! Nyisd meg szívedet és figyeld meg mindazt, ami körülvesz téged! Lásd meg a csodát a gyönyörűséget. Lásd a teljességet, a pillanat csodálatos erejét és Misztikumát, amit csak ember megélhet. Lásd meg, hogy itt, ebben a pillanatban semmi és senki nem hiányzik, pontosan olyan, amilyennek lennie kell. A Te teljességed. A Te pillanatod, hiszen ez a te életed. Fedezd fel ezt a csodálatos világot, amit te teremtesz meg. Egyszerűen csak azáltal, hogy jelen vagy, részt veszel benne, hogy éled. Látod, hallod és érzékeled a sokszínűségét a varázsát.

Azt mondom neked, hogy most fordulj meg! Akár hátra felé, akár előre felé vagy a pillanathoz képest, most fordulj meg! Érkezz meg ide, a jelenbe és mostantól Teremtsd tudatosan életedet! Éld meg teljességgel a jelent, hiszen ebből lesz múltad percek múlva, és ebből teremtesz jövőt is magadnak.

Figyeld meg az életet, értelmezd azt amit eléd tár és válaszolj rá. Ezt jelenti az, hogy felelősséggel élsz. Felelsz az életre. Mindig, minden pillanatban. Ennyit tehetsz. Megérkezhetsz a jelenbe és teremthetsz egy új minőségű, teljes, varázslatos életet! Ami a tiéd. Ami pontosan olyan lesz, amilyet te teremtesz. Hozz most egy döntést és vállald fel, hogy varázsló leszel. Az életed varázslója. Elvarázsolsz mindent ami volt és mindent ami lesz és csak azzal, és azokkal foglalkozol ami, aki most itt van veled. Csak annak lesz jelentősége, akinek, aminek közvetlen hatása van az életedre. Ezekkel foglalkozol, ezekre figyelsz. A többi számtalan impulzust pedig egyszerűen engedd el!

Most hogy érzed magad? Milyen a pillanat amit megteremtettél magadnak? Jól érzed magadat a bőrödben? Élvezed az életedet? Élvezed az érzéseket, ízeket, színeket, illatokat?

Csak egyetlen jó válasz van: IGEEEEEN!

Egy gondolat “Varázslat a pillanatban” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.