A színek üzennek

Amikor nem csak nézel, hanem figyelsz is, akkor számodra egy új világ kapuja egyszer csak kinyílik. Olyan világ, ahol mindennek meg van a jelentősége, üzenete és ideje. Itt, semmi sem véletlen!

Itt, ebben a világban életre kelnek színek. Itt nem “csak” vannak, itt szinte lélegzenek, Léteznek.

Itt, ebben a világban a hó nem csak egyszerűen fehér…TISZTA. Tiszta, mint a hó, mint a ma született gyermek. Tiszta, nincs kosz, piszok rajta. Tiszta, az új minőség reménye számunkra. A múlandó haldoklása, majd halála, továbblépés… a halhatatlan születése. Amikor havazik, amikor tiszta valami, lásd ezt. Lásd és érezd a lehetőséget az újjászületésre, a régi idejét múlt dolgok eltemetésére, elengedésére.

Amikor havazik, a tél eltemeti az őszt, a nyirkosat, a sötétet. Amikor havazik, mindenki örül, mert a hó segít, hogy más helyzeteket éljünk meg. Építünk, rombolás helyett. A hóból, hóemberek születnek, melyek szívünkben szinte valódi életre kelnek. Szeretjük a hóembereket, mert építésük, születésük lehetőség a hosszú, sötét időszakban az alkotásra, együttlétre, a kapcsolódásra, a közösen megélt örömre.

Amikor a tél véget ér, a Tiszta átadja a helyét a Türkiznek. Tavaszba borul a természet. Ez a türkiz ideje. Finom színével feloldja a nehézségeket, a sötétséget és virágba, színekbe borít mindent. Olyan ez, mint fülledt nyárban egy frissítő szellő, vagy friss hegyi levegőn egy mély lélegzet. Felszabadít minket. Kisöpri a nehezet, a hosszú, sötét őszt és telet.

TÜRKIZ. A Delfinek. A különlegesek. Azok a lények, akiket nem tudunk befogni, akiket még nem sikerült igazán megérteni, akiket nem lehet eléggé szeretni.

A Türkiz titokzatos, ismeretlen, különleges. Mégis vonzó, mindenki szereti, mindenki kutatja, keresi. Keressük azt, amit ad nekünk, amit üzen nekünk. A Türkiz üzenetét a Lelkünkbe vési.

Lelkünkben érezzük a színeket, ott rezegnek együtt velünk. Nézzük őket, de jelentőségüket még mindig nem LÁTJUK, nem érezzük.

Hunyd most le a szemedet, nyisd meg a szívedet és lásd, érezd meg a színeket, hallgasd meg neked mit üzennek!

TISZTA és TÜRKIZ… Újjászületés és Könnyedség. Nekem ezt jelenti.

Válassz ki magadnak te is egy színt és lásd meg, hallgasd meg, érezd… aztán meséld el nekem, mit üzent!

Szeretettel: Váradi Andrea

http://www.talentumok.com