Májusi energiák 2.

Ebben a hónapban elkezdődött a Gyógyulás, regenerálódás. Az elmúlt napokban olyan energiák voltak, melyek passzívan támogatták ezt a folyamatot. Ha képesek voltunk passzívvá válni, elcsendesedni, meghallhattuk belső hangunk alapján, hogy hol-milyen témákon érdemes éppen dolgozni. A külvilágból is tükröződtek ezek a témák, kérdés, hogy észrevettük-e őket?! Ha esetleg nem voltunk erre eddig tudatosak, akkor most változtathatunk hozzáállásunkon és megfigyelhetjük a mindennapokban felbukkanó helyzeteket, hogy mit tükröznek nekünk, miről beszélnek. Érdemes belenézni ezekbe a helyzetekbe, sokat tanulhatunk belőle. Mint tudjuk, semmi nem véletlen, akivel, amivel találkozunk, az mind üzen nekünk, egyszerűen csak meg kell fejtenünk.

A következő napokban, körülbelül két hétben az Önbecsülés, önértékelés téma kerül fókuszba. Minden amivel kapcsolatba fogsz kerülni, ezt a témát fogja mozgatni. Érdemes megnézni már most, hogyan is állsz önmagaddal, mennyire értékeled önmagadat, melyek azok a tulajdonságok, amikre igazán büszke vagy. Vizsgáld meg önbecsülésedet, lásd meg, hogy amíg te nem ébredsz rá saját értékeidre és ezeket nem képviseled, addig a másik sem láthatja meg…ezek belül rejtőznek, neked kell megtalálni, majd megmutatni őket.

Igen, lehet hogy volt már olyan amikor értékesnek gondoltad magadat és aztán valaki ezt összetörte…előfordulhat, megeshet, de mostantól ne engedd! Tartsd magadat értékesnek, mutasd meg értékeidet, ne rejtsd el! Találd meg magadban belső Fényedet, és világíts vele! Ragyogj be mindent, ragyogd be a saját életedet és mindazokét, akik körülvesznek! Ha úgy gondolod, hogy neked ez valamiért nehezen megy, vagy esetleg attól tartasz, hogy valakinek ez sok lesz, akkor nézd csak meg a Napot…s lásd meg, hogy ő csak ontja Fényét, melegét és mit sem törődik vele, hogy kinek tetszik vagy nem tetszik ez. Ha valakinek túl sok a Nap melege vagy fénye, akkor annyit tehet, hogy árnyékot keres. Nem a Nap bújik el, nem ő vesz vissza, ő csak ontja. Mert ez a dolga!

Most neked is ez lesz a feladatod, hogy világíts, ragyogj, adj meleget, szeress! Mutasd meg, hogy ki is vagy te! Mutasd meg valódi énedet, Fényedet, a legbelsőbb értékeidet!

Ha ezt megteszed, akkor olyan belső erőre tehetsz szert, amit soha-senki nem vehet el tőled. Megnő az önbecsülésed, önértékelésed stabil lesz. Amikor ezek a minőségek bennünk helyükre kerülnek, akkor lehetünk stabilak az életben. Így tudjuk elfoglalni méltó helyünket a saját életünkben. Ezzel az erővel felvértezve, bátran állhatunk ki az életbe, többé semmi nem söpörhet el minket.

Viharok voltak, vannak és lesznek…az nem mindegy, hogy amikor jön a vihar, akkor te mit teszel?!

“Ha kitör a vihar, mindenki a természete szerint cselekszik.

Van, ki elnémul a félelemtől. Van, ki menekül. Van, ki elbújik.

És van, aki szárnyát kitárja, és sasként szárnyal a szélben.”

(Elizabeth: Az aranykor)

Lehet, hogy eddig elbújtál, elmenekültél, mert féltél, de most itt az idő, hogy megmozgasd szárnyaidat, kitárd azokat és repülj a széllel. Engedd el magad, és ha vihar kerekedik, csak áramolj a szél hátán! Mi ott leszünk veled és együtt szállunk a széllel!

Váradi Andrea & Dömötör Aletta